Friday, January 2, 2009

Francja (Marco Polo) - Patitz Axel

Francja (Marco Polo) - Patitz Axel
Poznanie kraju o tak niezwykłych krajobrazach, wspaniałej przeszłości istorycznej i bogactwie kulturowym jest fascymującą przygodą.

Pierwsze skojarzenie związane z Francją: Paryż pełen kontrastów, gdzie nowoczesność w udany sposób miesza się z tradycją. To chyba jedno z niewielu miejsc, w którym każdy, nawet najbardziej szalony pomysł udaje się zrealizować.

Francja to nie tylko Paryż i słynna kuchnia. Kazdy region to inny krajobraz, styl życia, architektura. Przewodnik prowadzi przez pola lawendy, najsłynniejsze winnice, piękne starówki, ciepłe fiordy, kasyna, uzdrowiska gwiazd.



Cechy szczególne

- kieszonkowy format;

- przestępna cena;

- przedstawiają atrakcyjnie turystyczne państwa i miasta;

- zawierają skondensowane informacje - mają zaintrygować, zaciekawić, zwrócić uwagę na jakiś obiekt lub atrakcję, a jednocześnie poruszają wszystkie najważniejsze zagadnienia związane z pobytem w nowym miejscu;

- bogato ilustrowane - kolorowe zdjęcia i mapy;

- praktyczne informacje: noclegi, zakupy, gastronomia, atrakcje turystyczne, życie kulturalne, podróż z dziećmi, sport i rekreacja, słowniczek;

- superprzeboje - miejsca, których nie można przegapić;

- porady ekspertów dotyczące podróżowania i zwiedzania;

- każdy tom zawierają kolorowy atlas samochodowy lub plan miasta;

- idealne dla osób podróżujących z biurami podróży, podróżujących służbowo oraz poszukujących zwięzłych i rzeczowych informacji.


Francja (Marco Polo) - Patitz Axel



-
Dynia na różne sposoby - Oppermann Andrea Sezon na dynię przypada jesienią. Ale także przez resztę roku nasza dieta może być wzbogacona o potrawy z tego niedocenianego warzywa i jej letnich krewniaków - cukinii, kabaczka, ogórków i melonów. Przepisy zebrane w naszym poradniku kulinarnym polecamy wszystkim zwolennikom urozmaiconej kuchni. Zachęcamy do rozkoszowania się smakiem soczystej lazanii z cukinią, lekkiego ciasta czekoladowego z dynią, sałatki ogórkowej i kremowych lodów z melonów. Olbrzymia rozmaitość: ponad 100 przepisów na ulubione dania klasyczne i egzotyczne smakołyki. Szybkie know-how: duża ilość informacji o sprzęcie przydatnym w kuchni oraz odmianach warzyw i sprytne rady dotyczące ich przygotowywania. Dobre rady: "złota dziewiątka" przypraw i wiele wariantów niektórych dań, aby przyrządzanie potraw z dyni i jej krewniaków było jeszcze przyjemniejsze.

Dynia na różne sposoby - Oppermann Andrea